ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрзалізниця" створила станцію "Бориспіль-аеропорт"

Залишилося прокласти півкілометра колії і добудувати шляхопровід.

"Укрзалізниця" завершила процедуру офіційного затвердження назви станції "Бориспіль-аеропорт", куди будуть курсувати поїзди з "Києва-Пасажирського".

Про це повідомила прес-служба УЗ.

Фото: facebook.com/JSCUkrzaliznytsia

Станом на середину жовтня 2018 року на станції побудували дві 114-метрові платформи, де ще укладають покриття з гранітних плит. Майже завершено будівництво павільйону й облаштування вхідної групи: сходинок, пандусів. Розпочато будівництво навісу над платформами і павільйоном. Також зроблено фундамент споруди та змонтовано 18 із 46 стійок.

Залізнична гілка до цієї станції поки що не добудована - залишилося укласти ще 498 метрів залізничного полотна.

Крім того, необхідно добудувати шляхопровід через автодорогу. Там монтують пролітні споруди. На вже готових ділянках виконано облаштування консолей, плит, перильного огородження, монтаж тротуарних плит. Днями планують змонтувати шосту пролітну споруду. Також забетоновано 36 буронабивних паль, а також ростверків, стійок, ригелів усіх опор.

Фото: facebook.com/JSCUkrzaliznytsia

У 2011 році Україна в рамках проекту "Повітряний експрес" (швидкісної електрички з Києва в аеропорт "Бориспіль") уклала кредитний договір з Ексімбанком Китаю на 372,3 млн доларів. Генпідрядником проекту мала стати China Machinery Engineering Corporation. Перший символічний камінь, який означав початок реалізації нацпроекту, заклали ще наприкінці 2011 року. Однак після цього будівництво зупинилося.

Восени 2015 року ревізія діяльності держпідприємства "Нацпроект "Повітряний експрес" виявила розкрадання на сотні мільйонів гривень. У квітні 2017 року колишнього в.о. директора підприємства відправили під заочний суд.

У квітні 2017 року до проекту повернулися. Гендиректор "Борисполя" Павло Рябікін заявив, що з нинішніми темпами розвитку аеропорту рейкове сполучення з Києвом стане необхідним вже через кілька років.

У лютому 2018 року Кабмін затвердив проект будівництва швидкісної залізничної лінії між Києвом і аеропортом "Бориспіль", розроблений компанією "Укрзалізниця".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram