ГоловнаЕкономікаДержава

Рада відмовилася підвищувати акцизи на цигарки й алкоголь

Доходи бюджету опинилися під загрозою.

Рада відмовилася підвищувати акцизи на цигарки й алкоголь
Фото: sostav.ua

Верховна Рада в четвер, 18 жовтня, відхилила урядовий законопроект №9085 "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо ставок деяких податків".

За нього проголосували лише 170 народних депутатів.

Метою законопроекту було забезпечити формування дохідної частини держбюджету на 2019 рік і збільшити розміри ставок податків на прогнозний рівень інфляції.

Залежно від сфери застосування податків, ставки акцизного податку, екологічного податку та рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України з урахуванням прогнозного індексу споживчих цін у 2018 році мали збільшити на 9%.

Ставки рентної плати за користування надрами з метою, не пов'язаною з видобуванням корисних копалин, рентної плати за спеціальне використання води та рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів з урахуванням прогнозного індексу цін виробників промислової продукції у 2018 році пропонували збільшити на 10,3%.

Нагадаємо, що раніше в четвер Рада підтримала державний бюджет у першому читанні, а також зробила крок до переходу на середньострокове бюджетне планування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram