ГоловнаЕкономікаДержава

Зубко: в місцевих бюджетах уже більше грошей, ніж у держбюджеті

У 2019 місцеві бюджети становитимуть 291,1 млрд гривень порівняно з 230 млрд цьогоріч.

Зубко: в місцевих бюджетах уже більше грошей, ніж у держбюджеті
Геннадий Зубко
Фото: Макс Левин

Уперше місцеві бюджети сумарно перевищили центральний держбюджет і склали 52% консолідованого бюджету України, заявив Геннадій Зубко, віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України. Про це він сказав на десятому Національному експертному форумі в Одесі, організованому Інститутом Горшеніна. Генеральний інфопартнер форуму - сайт LB.ua.

"Місцеві бюджети - вже 52% консолідованого, вперше в історії. Наші інші інструменти - державна підтримка (субвенції на інфраструктуру, дорожній фонд, секторальна підтримка), Фонд енергоефективності, який дозволить Україні злізти з голки енергетичної залежності", - сказав віце-прем'єр.

Він також назвав важливими введення нових правил містобудування, smart-спеціалізацію регіонів і підтримку міжнародних фінансових організацій.

"Коли регіон визначає свою стратегію, він спирається на ті галузі, які в нього розвивалися раніше. І таким чином часто консервує ситуацію... Сьогодні приходить IT-галузь, інші галузі, які розвиваються. Smart-спеціалізація дозволяє регіонам по-новому розвиватися", - додав Геннадій Зубко.

Геннадій Зубко - віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України з грудня 2014 року. Раніше кілька місяців працював першим заступником голови Адміністрації Президента України, з 2012 по 2014 рік був депутатом Верховної Ради, першим заступником голови Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства. У березні 2018 року Геннадій Зубко задекларував 1,4 млн грн доходів за минулий рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram