ГоловнаЕкономікаДержава

Посол Франції просить чиновників прислухатися до бізнес-омбудсмена

Ізабель Дюмон відзначила позитив від реформ в Україні, але інвестори все ще стикаються з проблемами.

Посол Франції просить чиновників прислухатися до бізнес-омбудсмена
Изабель Дюмон
Фото: Макс Левин

Посол Франції Ізабель Дюмон подякувала українському уряду за зміни в країні, але згадала про рейдерські атаки на французькі компанії. Про це вона сказала на десятому Національному експертному форумі в Одесі, організованому Інститутом Горшеніна. Генеральний інфопартнер форуму - сайт LB.ua.

"Я дякую українському уряду за реформи, які відбулися в країні за останні роки. Однак реформи вимагають багато сил і часу, і існують ситуації, коли французькі компанії зазнають рейдерських атак. В одному випадку протистояння тягнеться вже два роки, і після маси скарг і судових рішень ситуація так і не вирішилася. В іншому випадку протистояння тривало п'ять років, і французький інвестор покинув країну. Є такі приклади, на жаль, і в Одеському регіоні. Компанія готова інвестувати десятки мільйонів гривень, але є структура, яка блокує її роботу. Є бізнес-омбудсмен, який в курсі всіх питань, і дуже важливо, щоб українські держоргани прислухалися до його думки", - сказала Ізабель Дюмон.

Французькі компанії - перші іноземні роботодавці на українському ринку, входять до п'ятірки найбільших інвесторів в Україні.

Ізабель Дюмон - Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Франція в Україні з 2015 року. У 2013-2015 роках працювала в центральному апараті МЗС Франції заступником директора управління з питань Росії і Східної Європи. Також працювала другим секретарем посольства Франції в Анкарі (Туреччина), першим секретарем постпредства Франції при ООН в Нью-Йорку. У квітні 2018 року Ізабель Дюмон заявляла, що в Україні існує ризик відкочування реформ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram