ГоловнаЕкономікаДержава

У Швейцарії арештували $2 млн на рахунках Курченка

Встановлено один з рахунків, на який переказували отримані злочинним шляхом кошти.

У Швейцарії арештували $2 млн на рахунках Курченка
Фото: sergeykurchenko.com

У Швейцарії арештували 2 млн доларів на рахунках, підконтрольних бізнесменові, власникові "Східно-європейської паливно-енергетичної компанії" (СЄПЕК) Сергію Курченку.

Про це йдеться на сайті Генпрокуратури України.

Зазначають, що про підозру в участі у вказаній злочинній організації повідомлено посадових осіб ПАТ "Брокбізнесбанк", який, за даними слідства, був підконтрольним учасникам злочинної організації.

Також встановлено, що за участь у злочинній організації і здійснювані нею злочини одна з колишніх посадових осіб "Брокбізнесбанку" отримувала значні суми.

За повідомленням компетентних органів Швейцарської Конфедерації, встановлено один з рахунків, на який, згідно з даними слідства, злочинним шляхом переказували отримані кошти, а також на рахунок одного з підконтрольних злочинній організації підприємств на території цієї держави.

"Зараз вжитими заходами кримінально-правового характеру за запитом Генеральної прокуратури України про міжнародну правову допомогу на вищевказаних рахунках арештовано кошти на загальну суму $2 млн", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, з лютого 2014 року Курченко перебуває за кордоном, у зв'язку з чим його оголошено в розшук. Йому заочно обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

В Україні Курченкові інкримінують 10 злочинних епізодів, сума розкрадань за якими оцінюється приблизно у 18 млрд гривень, а збитки - понад 14 млрд гривень. Дії Курченка кваліфіковано за ч.1 ст.255 (створення злочинної організації); ч.4 ст.28, ч.5 ст.191 (крадіжка); ч.2 ст.15, ч.4 ст.28, ч.5 ст.191 (замах на розкрадання), ч.4 ст.28, ч.3 ст.209 (відмивання доходів); ч.4 ст.28, ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво); ч.4 ст.28, ч.1 ст.366 (службове підроблення); ч.4 ст.28, ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків); ч.4 ст.28, ч.3 ст.358 (підробка документів, печаток) Кримінального кодексу.

Санкція найтяжчої з інкримінованих йому статей передбачає позбавлення волі на термін до 15 років.

У травні олігарх Курченко вперше потрапив під санкції Ради національної безпеки і оборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram