ГоловнаЕкономікаФінанси

Мінфін продовжить верифікацію соцвиплат, незважаючи на рішення КСУ

Готується законопроект, який усуне спірні моменти.

Мінфін продовжить верифікацію соцвиплат, незважаючи на рішення КСУ
Фото: ukrafoto

Міністерство фінансів продовжить верифікацію соціальних виплат, незважаючи на рішення Конституційного Суду України про незаконність збору персональних даних.

Про це йдеться на сайті відомства.

Мінфін вважає, що рішення КСУ не впливає на процес верифікації, тому що інформація про одержувачів державної допомоги "деперсоніфікується".

Крім того, Мінфін розробив і подав на розгляд Кабінету Міністрів проект закону "Про верифікацію і моніторинг державних виплат", який дозволить законодавчо врегулювати основні правові та організаційні засади проведення перевірки державних виплат в Україні й усуне ті застереження, які виникли в Конституційного Суду.

"Верифікація державних виплат спрямована на те, щоб допомогу з державного бюджету отримували саме ті, кому вона потрібна. Економічний добробут громадян - це і є легітимна мета, яку переслідує Мінфін, здійснюючи верифікацію субсидій", - сказала в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова.

Нагадаємо, пункт 40 прикінцевих положень Бюджетного кодексу, який частково було визнано незаконним, каже, що під час здійснення повноважень з контролю за дотриманням бюджетного законодавства в частині моніторингу пенсій, допомог, пільг, субсидій, інших соціальних виплат Міністерство фінансів України має право отримувати інформацію, що містить банківську таємницю, персональні дані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram