ГоловнаЕкономікаБізнес

Мішель Терещенко продав бізнес з вирощування конопель

"Це вже не мій бізнес. Три тижні тому я продав свій бізнес бельгійській компанії".

Мішель Терещенко продав бізнес з вирощування конопель
Мишель Терещенко на плантациях конопли
Фото: Facebook / Мишель Терещенко

Мер Глухова Мішель Терещенко, який подав у відставку, повідомив про продаж свого бізнесу з вирощування льону і конопель.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню "АгроІнсайдер".

"Це вже не мій бізнес. Три тижні тому я продав свій бізнес бельгійській компанії. Тобто він уже не мій", - сказав Терещенко.

Він не повідомив імені покупця. За даними видання, мова про бельгійську компанію, з якою Терещенко починав бізнес в Україні.

Терещенко вважає, що вирощування льону та конопель - це дуже перспективний напрямок, але його неможливо пов'язати з політичною кар'єрою. "Зараз льон і коноплі все більше використовуються в харчопромі, медицині, косметології. Це фантастичні нові ринки. І нам пощастило, що Глухів може бути кластером для вирощування цих двох культур", - додав він.

Терещенко повідомив, що його інвестиції в український аграрний сектор становлять близько 1,5 млн євро.

"Я брав в оренду землю навколо Глухова, і ми вирощували льон, а потім, після зміни закону, ще й ненаркотичні коноплі. Ми обробляємо 400 га під льоном і стільки ж - під коноплями", - розповів мер.

"Коли я починав працювати як глухівський міський голова, то бачив, що єдиний шанс для міста отримати інвестиції - стати кластером вирощування льону і конопель, тому що в Глухові давно працює інститут цих культур. Він існував з 1932, тобто понад 80 років. Там уперше в світі отримали ненаркотичні коноплі як результат селекції. І я вважаю, що це фішка міста", - сказав Терещенко.

Він додав, що його метою в Глухові було не робити бізнес, а врятувати Інститут луб'яних культур. "І це вдалося", - упевнений Терещенко.

Нагадаємо, Терещенка обрали мером Глухова в жовтні 2015 року, коли його підтримали 64,58% виборців міста.

Терещенко більш ніж 10 живе в Україні і займався фермерством у Глухівському районі. Українське громадянство він отримав у березні 2015 року.

Терещенко - нащадок династії українських цукрозаводчиків, народився у Франції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram