ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз" списав "Київтеплоенерго" 1 млрд грн штрафу

КП взяло на себе борг споживачів перед "Київенерго" за тепло і гарячу воду в 2,4 млрд грн.

"Нафтогаз" списав "Київтеплоенерго" 1 млрд грн штрафу
Фото: kievvlast.com.ua

НАК "Нафтогаз України" списала Києву в особі КП "Київтеплоенерго" близько 1 млрд грн штрафних санкцій за накопичені ПАТ "Київенерго" борги за поставлений газ. Про це сьогодні на прес-брифінгу повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає РБК-Україна.

"Вчора завершилася епопея, яка тривала весь літній період. Йдеться про врегулювання питання заборгованості перед НАК "Нафтогаз України" за спожитий газ. Вчора було укладено угоду на газопостачання між компанією "Київтеплоенерго" і НАК "Нафтогаз". Перед тим Господарським судом було затверджено мирову угоду між сторонами - між НАК "Нафтогаз", "Київтеплоенерго" і "Київенерго", - сказав він.

Він зазначив, що так місто в особі КП "Київтеплоенерго" взяло на себе зобов'язання за борги, які утворилися у споживачів перед "Київенерго" за спожиті тепло і гарячу воду в розмірі 2,4 млрд грн.

"Ця сума еквівалентна заборгованості перед НАК "Нафтогаз", це 2,4 млрд грн... Ця мирова угода говорить про те, що штрафні санкції в розмірі приблизно 1 млрд грн. списуються компанією НАК "Нафтогаз". 730 млн було погашено, це державні зобов'язання перед теплоенергетиками міста Києва і так умови, на яких вчора були укладені договори з "Нафтогазом", принципово відрізняються від тих умов, які були на початку літа. Нагадаю, що це було безумовне прийняття боргу в сумі понад 5 млрд грн., включаючи штрафні санкції і пені", - сказав Пантелеєв.

Нагадаємо, КП "Київтеплоенерго" тривалий час не могло підписати договір на постачання газу з "Нафтогазом" через відмову брати на себе накопичені "Київенерго" борги. 9 жовтня три компанії підписали мирову угоду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram