ГоловнаЕкономікаБізнес

У Черкаському аеропорту продали асфальт для погашення боргів із зарплати

10 тисяч тонн асфальту реалізували за 1,2 млн гривень.

У Черкаському аеропорту продали асфальт для погашення боргів із зарплати
Фото: minjust.gov.ua

Державна виконавча служба продала на торгах OpenMarket (ДП "СЕТАМ" Міністерства юстиції) 10 лотів з асфальтом з Міжнародного аеропорту "Черкаси" для погашення боргу із зарплати за 1,23 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції.

На торги було виставлено 10 205 тонн асфальту, знятого під час фрезерування. Це покриття не використовувалося в діяльності підприємства.

Сума заборгованості із заробітної плати перед співробітниками аеропорту становить понад 1 млн грн. Заборгованість перед працівниками аеропорту накопичувалася з 2000 року.

Нагадаємо, аеропорт "Черкаси" був побудований в 1984 році і на той час вважався одним з найбільших на території України. Однак з розпадом СРСР аеропорт втратив свій міжнародний статус і став обслуговувати внутрішні чартерні рейси і в основному використовувався як запасний аеродром. У 1997 році аеропорт припинив приймати літаки, а в 2001 був закритий через проблеми з фінансуванням.

У 2007 році він отримав новий сертифікат і відновив свою роботу. З 2007 по 2009 роки аеропорт був реконструйований, на ньому відновили злітну смугу і аеровокзал. З 2011 року аеропорт працював не за призначенням через близькість аеропорту "Бориспіль" (200 км). "Черкаси" також вважаються запасним на випадок непередбачених ситуацій і погані погодні умови.

У 2016 році була розроблена урядова програма з відновлення місцевих аеропортів, згідно з якою Черкаський аеропорт передається Міністерству інфраструктури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram