ГоловнаЕкономікаБізнес

Horizon Capital купує кондитерську фабрику "Ярич"

АМКУ схвалив угоду.

Horizon Capital купує кондитерську фабрику "Ярич"
Фото: yarych.com

Кіпрська компанія "Ділбета Інвестментс Лімітед" з групи Horizon Capital разом з ще однією кіпрською компанією "Сермола Холдінгс Лімітед" купують кондитерську фабрику "Ярич".

Про це стало відомо з рішення Антимонопольного комітету від 3 жовтня, який дозволив "Ділбете" і "Сермоле" придбати контроль над кіпрською "Ярич Холдінгс Лімітед", бенефіціаром якої зараз є бізнесмен Володимир Гнатюк.

Кондитерська фабрика "Ярич" (Львівська область) виробляє печиво і крекери під ТМ Yarych, а також торти під ТМ Rozalini. Потужність фабрики становить до 1,9 тис. тонн готової продукції в місяць.

Фабрика була заснована в 1986 році. У 2000 році її разом з львівською фабрикою "Світоч" купив міжнародний гігант Nestle. У 2008 році "Ярич" продали львівським бізнесменам Володимиру Гнатюку та Олегу Клімчуку.

У 2016 році Фонд гарантування вкладів повідомив, що "Ярич" заборгував 75 млн гривень за кредитами в збанкрутілому банку "Форум", а його виробничі потужності, торгові марки і корпоративні права перебувають в заставі.

Нагадаємо, що в 2016 році інвестиційна компанія Horizon Capital придбала українську телекомунікаційну компанію "Датагруп".

Horizon Capital управляє трьома фондами прямих інвестицій із загальним капіталом понад 600 млн доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram