ГоловнаЕкономікаДержава

СБУ закінчила обшук у будинку голови інвесткомпанії "Універ" з порожнім протоколом

Обшук в офісі інвестиційної компанії триває.

СБУ закінчила обшук у будинку голови інвесткомпанії "Універ" з порожнім протоколом
Фото: Макс Трубухов

СБУ закінчила обшук у будинку голови інвесткомпанії "Універ" Тараса Козака, не висунувши йому жодних звинувачень, без вилучення чи копіювання будь-яких документів. Про це сам Тарас Козак повідомив LB.ua.

"Протокол обшуку порожній. Але обшук в офісі триває і, ймовірно, триватиме до завтрашнього ранку", - сказав він. За словами керівника інвесткомпанії, СБУ також провела обшуки в будинках інших співробітників компанії. Слідчі також можуть зазирнути в інші компанії, які торгують на ринку цінних паперів.

За інформацією LB.ua, СБУ розслідує справу про маніпуляції з облігаціями внутрішньої держпозики на декількох українських біржах. Цікаво, що в справі фігурують тільки дві біржі з трьох, на яких відбуваються торги цими паперами. Також у справі фігурують кілька інвестиційних компаній. Тарас Козак не зміг озвучити назви компаній і бірж, оскільки підписав документ про нерозголошення інформації. Однак він підозрює, що дії СБУ можуть бути ініційовані компаніями-конкурентами, які хочуть заподіяти репутаційної шкоди і тимчасово паралізувати роботу компанії "Універ".

Тарас Козак є президентом інвестиційної групи "Універ" з 2005 року, понад 20 років працює в інвестиційно-фінансовому секторі. Був співвласником приватного пенсійного фонду та компанії управління активами в Росії, керував спільними проектами з банками і фондами Швейцарії, США, Угорщини, Великобританії та Польщі.

Є експертом Реанімаційного пакету реформ (група реформ фінансового сектору та пенсійної системи).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram