ГоловнаЕкономікаДержава

Україна з початку року скоротила видобуток вугілля на 5%

При цьому держшахти скоротили видобуток вугілля на 11%.

Україна з початку року скоротила видобуток вугілля на 5%
Фото: www.dtek.com

Видобуток енергетичного та коксівного вугілля в Україні в січні-вересні 2018 року скоротився на 5% порівняно з аналогічним періодом минулого року – до 24,849 мільйона тонн.

Про це свідчать оперативні дані Міністерства енергетики та вугільної промисловості, розміщені на сайті Профспілки працівників вугільної промисловості, пише УНІАН. Згідно з повідомленням, державні шахти за звітний період видобули 3,15 мільйона тонн вугілля, що на 11% менше, ніж за аналогічний період 2017 року.

Як відомо, видобуток енергетичного та коксівного вугілля в Україні у 2017 році скоротився на 14,6% порівняно з 2016 роком – до 34,916 мільйона тонн. На сьогоднішній день Україна через бойові дії на сході країни і блокаду вантажообігу з непідконтрольними територіями відчуває значний дефіцит вугілля, в першу чергу енергетичного (антрациту), видобуток якого сконцентрований в Донецькій і Луганській областях, районах, підконтрольних бойовикам.

Як повідомляли раніше, Кабінет Міністрів України готує розпорядження, яке планує запровадити першорядне спалювання на теплоелектростанціях українського вугілля, що дасть можливість зменшити споживання імпортного антрациту і посилити енергетичну незалежність країни. Проект розпорядження Кабміну розробило Міністерство енергетики. У пояснювальній записці до документа зазначено, що через окупацію Донбасу виник дефіцит енергетичного вугілля на рівні 5 млн тонн на рік. За словами прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, пріоритет українського вугілля позитивно впливає на енергонезалежність і вітчизняну економіку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram