ГоловнаЕкономікаБізнес

"Київтеплоенерго" викупило обладнання, комп'ютери та меблі "Київенерго" за 270 млн гривень

Нова компанія забезпечить опалювальний сезон у Києві.

"Київтеплоенерго" викупило обладнання, комп'ютери та меблі "Київенерго" за 270 млн гривень
Фото: kte.kmda.gov.ua

"Київтеплоенерго" придбало майно "Київенерго", що використовувалося приватною компанією під час експлуатації й обслуговування об'єктів теплоенергетики міста. Вартість угоди, підписаної 27 вересня, склала 269,5 млн гривень.

Про це з посиланням на дані сайту держзакупівель ProZorro пише "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, йдеться про спеціальну техніку, автомобілі, екскаватори, інструмент, обладнання, комп'ютерну техніку і меблі. Весь цей комплекс майна був придбаний "Київенерго" в період експлуатації цією компанією міського теплоенергетичного комплексу.

Нагадаємо, протягом 2018 року енергооб'єкти київської комунальної власності передали від "Київенерго" в управління комунальному підприємству "Київтеплоенерго".

На першому етапі наприкінці опалювального сезону 2017-2018 років міському комунальному підприємству "Київтеплоенерго" передали тепломережі, котельні і районні теплостанції, а також кілька тисяч співробітників "Київенерго".

А з 1 серпня комунальне підприємство "Київтеплоенерго" прийняло ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, що забезпечують теплоенергією близько 60% киян, а також сміттєспалювальний завод "Енергія", який утилізує близько 25% твердих побутових відходів столиці і забезпечує опаленням і гарячою водою близько 300 столичних житлових багатоповерхівок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram