ГоловнаЕкономікаБізнес

У "Нафтогазі" назвали неможливою ліквідацію компанії в найближчі шість років

Суди з Росією і стягнення боргів триватиме до середини 2020-х років.

У "Нафтогазі" назвали неможливою ліквідацію компанії в найближчі шість років
Юрий Витренко
Фото: sharij.net

Головний комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко вважає неможливою ліквідацію компанії в найближчі шість років.

Про це він написав у фейсбуці.

"Новий арбітраж проти "Газпрому" з нашими позовними вимогами на суму понад $12 млрд, з огляду на наш досвід, закінчиться не раніше, ніж через два-три роки. Ми вже знаємо, що "Газпром" усіляко уникає виконання рішення міжнародного арбітражу, і в таких умовах примусове стягнення займе ще щонайменше рік. Тобто вже чотири роки. А якщо врахувати оскарження в апеляційному суді та Верховному суді Швеції, то не чотири роки, а всі шість років", - заявив Вітренко.

Тобто ліквідація "Нафтогазу" буде можлива тільки після виборів президента-2024.

На думку головного комерційного директора НАК, загалом ініціативи щодо ліквідації компанії позбавлені здорового глузду, оскільки в такому випадку доведеться суттєво розширювати функції і штат "Укргазвидобування". Країна від цього не отримає будь-якого виграшу.

Нагадаємо, 28 вересня лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявила, що після виборів НАК "Нафтогаз" буде ліквідовано як непотрібного посередника.

Пізніше вона уточнила свою заяву. За її планами, "Нафтогаз" як юридичну структуру буде ліквідовано тільки після виплати Росією всіх боргів за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram