ГоловнаЕкономікаДержава

У 2019 році Україна повинна віддати третину бюджету на погашення зовнішнього боргу, - Гройсман

В уряді ухвалили стратегію управління зовнішнім боргом.

У 2019 році Україна повинна віддати третину бюджету на погашення зовнішнього боргу, - Гройсман
Фото: kmu.gov.ua

Україна наступного року повинна віддати 427 мільярдів гривень зовнішніх боргів. Про це прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сказав в ефірі телеканалу ICTV, пише "Укрінформ".

"Бюджет наступного року буде становити 1 трильйон 200 мільярдів гривень, і від цієї суми нам потрібно віддати 427 мільярдів гривень зовнішніх боргів, тобто третю частину бюджету", - сказав Гройсман.

В.о. міністра фінансів Оксана Маркарова, своєю чергою, відзначила, що перед поданням проекту бюджету до Верховної Ради в уряді було ухвалено стратегію управління зовнішнім боргом.

"У найближчі три роки ми не тільки будемо виконувати всі наші зобов'язання, але і зменшуватимемо поступово відношення боргу до нашого ВВП", - сказала Маркарова.

Вона додала, що виконання Бюджету-2018 здійснюється на рівні 98-99%.

Нагадаємо, з 6 по 19 вересня 2018 року місія Міжнародного валютного фонду відвідала Київ для обговорення економічної співпраці, включаючи фінансову допомогу від МВФ. У четвер, 20 вересня, директор прес-офісу Фонду Джеррі Райс заявив, що МВФ поки що утримується від прямих коментарів щодо можливої зміни процедури кредитування України за чинною програмою EFF (розширеного фінансування) на Stand-by, відзначаючи при цьому, що діалог з Києвом триває.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram