ГоловнаЕкономікаДержава

Австрійська Strabag може зайти в Україну до кінця року, - Омелян

Компанія "бачить обсяг ринку і розуміє готовність уряду відкритися іноземним компаніям".

Австрійська Strabag може зайти в Україну до кінця року, - Омелян
Фото: Макс Требухов

Найбільший у Європі будівельний концерн Strabag зацікавлений в будівництві доріг в Україні. Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян в інтерв'ю Олексію Арестовичу.

«Strabag більше за інших готова зайти на ринок України. Це відома австрійсько-німецька компанія з величезним досвідом роботи, на ринку 150 років. Можливо, це відбудеться до кінця цього року», - сказав міністр.

За його словами, головною перешкодою для участі Strabag у великих тендерах Укравтодору є собівартість робіт - австрійці не зможуть запропонувати меншу вартість, ніж українські компанії. «Українські дають 5 чи навіть 10 років гарантії, використовують сучасну техніку і матеріали, але все-таки є різниця між українськими автобанами і німецькими. Подивімося, наскільки вдало ми закінчимо переговори. Наразі вони (Strabag - ред.) бачать обсяг ринку, розуміють готовність уряду відкритися іноземним компаніям», - додав Омелян.

За його словами, на українському тендерному ринку сьогодні 5 великих гравців, один з них турецька компанія. Ще близько 30-40 дрібних компаній працюють на обласному та районному рівнях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram