ГоловнаЕкономікаБізнес

Ціна на нафту залишається на максимумі з 2014 року

Експорт іранської нафти на світовий ринок з квітня цього року вже впав на 35%.

Ціна на нафту залишається на максимумі з 2014 року
Фото: EPA/UPG

Ціни на нафту еталонних марок продовжують зростати, перебуваючи на максимумі за останні чотири роки, на новинах із США і в очікуванні набуття чинності другого раунду американських санкцій проти Ірану.

Листопадові ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures до 17:45 за к. ч. здорожчали на $0,31 (0,38%) і торгуються на рівні $81,65 за барель. Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на листопад на торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу збільшилися на $0,44 (0,61%) - до $72,01 за барель, передає Інтерфакс-Україна.

Четвертий квартал стане найбільш напруженим більш ніж за 10 років кварталом з погляду балансу попиту і пропозиції сировини через різке скорочення постачання нафти з Ірану, прогнозує Energy Aspects.

Міністр енергетики США Рік Перрі в середу заявив, що країна не має наміру вдаватися до продажу нафти зі стратегічних резервів для того, щоб компенсувати потенційні негативні наслідки втрати іранського експорту для світового ринку. Це зробило б "незначний і короткостроковий вплив" на ринок, сказав він.

Експерти раніше обговорювали можливість того, що США можуть вдатися до продажу нафти з резервів, щоб пом'якшити наслідки нового раунду антиіранських санкцій, що набувають чинності на початку листопада.

Експорт іранської нафти на світовий ринок з квітня цього року вже впав на 35%.

Згідно з даними міністерства енергетики США, опублікованими напередодні, запаси нафти в країні зросли за підсумками тижня вперше з серпня. Показник збільшився на 1,85 млн барелів, до 395,989 млн барелів, на тлі скорочення попиту з боку нафтопереробних підприємств, що традиційно закриваються цієї пори на технічне обслуговування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram