ГоловнаЕкономікаБізнес

Скандальний ТРЦ над станцією метро в Києві відкриється у грудні

Незважаючи на тривалі протести, будівництво завершилося менш ніж за два роки.

Скандальний ТРЦ над станцією метро в Києві відкриється у грудні
Фото: urbanexperts.co

Триповерховий торгово-розважальний центр "Оазис", розміщений на місці кільця біля станції метро "Героїв Дніпра" у Києві відкриється в грудні 2018 року. Про це повідомляє прес-служба "Інтерфакс-Україна".

Замовником будівництва є ТОВ "ФІРМА ЕЛІКОН Лтд", генпідрядником - ТОВ "Мегалайн Інжиніринг", підрядником - ЗАТ "Метробуд".

Згідно з даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців на 25 вересня 2018 року, учасниками ТОВ були Сергій Луцковський (48%), Світлана Дементій (47%) та Наталія Лєшкова (5%).

Начальник Київського метрополітену Віктор Брагінський запевняв, що будівництво ТРЦ "Оазис" не несе загрози підземці, інвестиційний конкурс на реалізацію було проведено ще в 2003 році, і забудовник має всі дозвільні документи.

Як повідомлялося, восени 2016 року над станцією метро "Героїв Дніпра" несподівано почалося будівництво ТРЦ під назвою "Оазис". Пішохідна площа, де розташовані виходи з метро, була закрита заради робіт з хімічного закріплення ґрунтів, але потім виявилося, що тут з'явиться трирівневий торговий центр.

Місцеві жителі неодноразово виступали проти будівництва. 8 вересня 2016 під час будівництва були пошкоджені уклепіння станції. Будівництво викликало протести місцевих жителів, які перекривали дорогу. Тому будівництво ТРЦ тимчасово припинялося.

На початку жовтня 2016 року влада Києва показала, які роботи проводяться на станції метро "Героїв Дніпра". Йшлося про укріплювальні роботи і поліпшення гідроізоляції.

На початку лютого 2017 мер Києва Віталій Кличко заявив, що мешканці будинків біля метро "Героїв Дніпра" підтримали будівництво торгово-розважального центру над станцією. Так, будівництву дали "зелене світло".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram