ГоловнаЕкономікаДержава

У Брюсселі пройшла друга тристороння експертна зустріч щодо транзиту газу

"Тепер очікуємо тристоронніх «переговорів» на міністерському рівні".

У Брюсселі пройшла друга тристороння експертна зустріч щодо транзиту газу
Фото: EPA/UPG

26 вересня в Брюсселі відбулася друга за останні тижні тристороння (Україна, Росія, Єврокомісія) експертна зустріч щодо транзиту газу через Україну.

Про це повідомив головний комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко.

"Закінчили тристоронні «консультації» на експертному рівні. Обговорили європейські правила, які повинні бути застосовані до транзиту газу, а також різні сценарії попиту і пропозиції газу на європейському ринку (що впливає на обсяги транзиту через Україну). Тепер очікуємо тристоронніх «переговорів» на міністерському рівні", - написав він у фейсбуці.

Нагадаємо, Україна, Росія і Єврокомісія з початку вересня готують тристоронні газові переговори на рівні міністрів. Передбачають, що вони пройдуть у жовтні.

Попередній раунд тристоронніх газових переговорів України, Росії та Єврокомісії відбувся 17 липня в Берліні.

Віце-президент Єврокомісії з питань енергетики Марош Шефчович після їх завершення говорив, що група експертів високого рівня зустрінеться в середині вересня. Серед тем для обговорення експертів - питання, як імплементація Україною європейського законодавства повинна вплинути на майбутній транзитний контракт і механізм тарифоутворення, закладений у ньому, а також питання виокремлення зі структури "Нафтогазу України" нового оператора ГТС, який і повинен стати стороною контракту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram