ГоловнаЕкономікаБізнес

​НАБУ повідомило про підозру колишньому керівнику санації Одеської ТЕЦ

Детективи виявили розтрату 28 млн гривень.

​НАБУ повідомило про підозру колишньому керівнику санації Одеської ТЕЦ
Фото: wikipedia.org

Національне антикорупційне бюро пред'явило підозру колишньому керівнику санації Одеської ТЕЦ за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу - розтрата.

Про це повідомила прес-служба Бюро в четвер.

За версією слідства, підозрюваний, призначений в грудні 2015 року керівником санації ПАТ "Одеська ТЕЦ" (99,989% належать державі), навесні 2016 року в порушення законодавства уклав договір з комерційною компанією про постачання природного газу.

Фірма ця не мала технічної можливості виконати постачання, але кошти за договором в розмірі 28 млн грн від ПАТ "Одеська ТЕЦ" отримала.

Розслідування за цим фактом розпочато в липні 2017 року за власними напрацюваннями.

Запобіжний захід підозрюваному поки що не обрали.

Його ім'я не повідомляється, але відомо, що санація ПАТ "Одеська ТЕЦ" була розпочата за рішенням Господарського суду Одеської області 23 грудня 2015 року. Керівником санації був призначений Євген Лахненко.

Одеська ТЕЦ була введена в експлуатацію у вересні 1950 року і з того часу є монополістом з виробництва теплової енергії в Одесі. Це також найбільше енергогенеруюче підприємство області. Встановлена електрична потужність - 68 МВт, теплова - 779 Гкал/т.

ТЕЦ працює на природному газі. Резервне паливо - мазут.

До вересня 1998-року Одеська ТЕЦ входила до складу ДАК "ЕК Одесаобленерго", потім була виділена в окреме державне підприємство, в 2001 році пройшла корпоратизацію і була перетворена в акціонерне товариство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram