ГоловнаЕкономікаБізнес

Модернізація спиртової галузі та великий бонус для України: Голова "Укрспирту" розповів про плюси виходу біоетанолу на євроринок Актуально

Юрій Лучечко назвав пріоритети в роботі підприємства, які принесуть найбільшу користь для України.

Модернізація спиртової галузі та великий бонус для України: Голова "Укрспирту" розповів про плюси виходу біоетанолу на євроринок
Юрий Лучечко

Виробництво біоетанолу в повноцінних об'ємах і подальший вихід на європейський ринок допоможе модернізувати українську спиртову галузь і збільшить надходження до державного бюджету країни.

Про це заявив голова ДП «Укрспирт» Юрій Лучечко в інтерв'ю ua-economist.

За його словами, виробництво біоетанолу та альтернативного моторного палива з його змістом на незадіяних виробничих майданчиках спиртових підприємств - це стратегічний пріоритет підприємства.

До того ж, як нагадав Лучечко, Україна зобов'язана нарощувати виробництво біоетанолу відповідно до Національного плану дій з відновлюваної енергетики на період до 2020 року.

Згідно з планом, очікуваний внесок біоетанолу, етилтретбутилового ефіру, виробленого з біоетанолу, для досягнення обов'язкових індикативних цілей щодо їх споживання на транспорті на 2020 рік заплановано в обсязі 320 тис. тонн нафтового еквівалента. На 2017 рік обсяги виробництва становили всього 80-85 тис. тонн.

Таким чином, при такому обсязі, за словами Лучечка, Україна не зможе виконати вимоги ЄС щодо обов'язкового використання 10% біопалива або іншого відновлюваного ресурсу в паливі для транспорту.

Голова «Укрспирту» окремо відзначив, що повноцінне виробництво біоетанолу істотно знизить токсичні викиди і поліпшить екологію в Україні.

Також виробництво біоетанолу вплине на зайнятість населення та рівень зарплат працівників підприємств, які будуть задіяні в роботі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram