ГоловнаЕкономікаФінанси

В Україні запустили електронний чек

Система функціонує в тестовому режимі.

В Україні запустили електронний чек
Фото: ubr.ua

Державна фіскальна служба запустила в тестовому режимі інформаційну систему E-Receipt.

Як повідомляє прес-служба ДФС, система була запущена в рамках експерименту Міністерства фінансів про реєстрацію та експлуатації новітніх моделей програмних або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій.

Для тестування пропонують безкоштовне клієнтське програмне забезпечення (установчий пакет) для операційних систем Windows і Android. Наступним етапом буде розробка програмного забезпечення для операційної системи IOS. Для реєстрації кас і касирів у приватній частині Електронного кабінету створено електронний сервіс Експериментальний проект РРО.

"Цей сервіс надає можливість платникам вибрати із запропонованого списку господарську одиницю, де розміщена каса, пілотний проект, у якому вона візьме участь, і зареєструвати в режимі он-лайн касу і касирів", - пояснили в ДФС.

Для того, щоб почати роботу з касою, необхідно відкрити зміну і сформувати електронний чек.

Крім того, ДФС запустила електронний сервіс, який дозволяє покупцеві товарів (послуг) проводити пошук і перегляд фіскального касового чека, який формується традиційними реєстраторами розрахункових операцій, а також електронного фіскального чека, створеного новітніми РРО.

Зазначають, що для пошуку та перегляду фіскального чека необхідно буде в Електронному кабінеті вказати фіскальний номер РРО, а також дату і час видачі чека (для традиційних РРО).

E-Receipt - нова інформаційна система реєстрації і обліку реєстраторів розрахункових операцій. Система передбачає онлайнову реєстрацію пристроїв без подання контролюючим органам будь-яких паперових документів і не вимагає абонентської плати за користування ним. Електронний чек буде генеруватися і реєструватися в системі ДФС, а також доповнюватися QR-кодом, після чого буде передаватися на пристрій. Інформація про фіскальний номер чека і його QR-код буде зберігатися в e-Receipt і буде доступною для перегляду в Електронному кабінеті платника і платникам, і покупцям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram