ГоловнаЕкономікаБізнес

190 рейсів Ryanair в шести країнах скасують через страйк

У самій авіакомпанії майбутній страйк охарактеризували як "непотрібний".

190 рейсів Ryanair в шести країнах скасують через страйк
Фото: EPA/UPG

Ірландський лоукостер Ryanair 28 вересня скасовує 190 рейсів. Про це повідомляється у Twitter авіаперевізника у вівторок, 25 вересня.

Так, буде анульовано близько 8 відсотків від 2400 щодня виконуваних рейсів. Постраждають 30 тисяч з 450 тисяч клієнтів компанії.

Причиною скасування рейсів стане страйк бортпровідників у шести європейських країнах: Бельгії, Німеччини, Іспанії, Італії, Нідерландах і Португалії.

У самій авіакомпанії майбутній страйк охарактеризували як "непотрібний", передає DW. Перевізник заявив, що фактично вже досяг угоди з бортперсоналом в Ірландії, Великобританії, Німеччини та Португалії і запросив співробітників з інших країн до продовження переговорів щодо укладення відповідних контрактів.

Страйки пілотів і бортпровідників найприбутковішої європейської авіакомпанії тривають вже понад рік. Вони вимагають підвищення зарплати і поліпшення умов праці. Зокрема, минулого тижня пілотам Ryanair у Німеччині вдалося досягти угоди з компанією про те, що в майбутньому вони отримають статус штатних співробітників і їм не доведеться самостійно оплачувати витрати на підвищення кваліфікації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram