ГоловнаЕкономікаФінанси

Оністрата відправили під нічний домашній арешт

Банкір назвав рішення суду "найкращим з гіршого і найгіршим з кращого".

Оністрата відправили під нічний домашній арешт
Фото: facebook.com/onistrataa

Печерський районний суд Києва 24 вересня посилив запобіжний захід для колишнього власника банку "Національний кредит" Андрія Оністрата, відправивши його під нічний домашній арешт.

Про це повідомив сам Оністрат у фейсбуці.

Згідно з рішенням Печерського районного суду Києва від 21 серпня, Оністрат мав внести заставу в розмірі 27,6 млн гривень, яких у банкіра не знайшлося.

"Вердикт - нічний домашній арешт. Прокурор стояв на своєму, що я соціально небезпечний тип і треба позбавити мене волі і засобів зв'язку... Сьогоднішнє рішення Печерського суду - найкраще з гіршого і найгірше з кращого. Напевно, апеляції не буде. Напевно, буде продовження до Різдва. Погано, що не можу особливо нічим займатися. Накриваються всі поїздки, кемпи, виїзні марафони і айронмени", - заявив Оністрат.

Нагадаємо, що НБУ закрив банк "Національний кредит" Андрія Оністрата 2015 року.

Пізніше було встановлено, що перед банкрутством "Національного кредиту" з його кореспондентського рахунку у Bank Frick and Co Aktiengesellschaft (Ліхтенштейн) списали $25,47 мільйонів на фірми, засновниками яких були працівники української фінустанови. Поліція розслідує цей факт за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу - розкрадання майна. Підозрювані - Оністрат, колишній голова правління, його радник і один зі спеціалістів банку.

Ринкова вартість усіх активів банку "Національний кредит" після банкрутства становила лише 178 млн грн, або 9% від суми, зазначеної "на папері", - 1 943 млн грн (станом на 1 грудня 2015 року).

Зараз Оністрат - популярний блогер, мотиваційний спікер, спортсмен-любитель. Він веде YouTube-канал "Банкір-бігун".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram