ГоловнаЕкономікаДержава

На добудову Дарницького моста в Києві потрібно 30 млн євро

"Укрзалізниця", звичайно, не хоче добудовувати цей міст".

На добудову Дарницького моста в Києві потрібно 30 млн євро
Фото: tov-tob.livejournal.com

Вартість завершення будівництва Дарницького залізнично-автомобільного мостового переходу (міст Кірпи) в столиці становить близько 30 млн євро.

Про це сказав заступник міністра інфраструктури Віктор Довгань на інфраструктурній бізнес-дискусії, пише "Інтерфакс-Україна".

"Сума завершення будівництва - 30 млн євро. Сума для Києва цілком посильна. А "Укрзалізниця", звичайно, не хоче добудовувати цей міст. Це зрозуміло, тому потрібно передати його Київській міськдержадміністрації", - сказав він.

При цьому заступник міністра повідомив, що завершенню будівельних робіт на Дарницькому мосту перешкоджає заборгованість перед турецьким підрядником, визначена судом у розмірі 120 млн гривень. Міністерство інфраструктури не погоджується з цією сумою і вважає, що вона може бути зменшена в рази. Коли буде знайдено оптимальне рішення з приводу заборгованості перед турецьким підрядником, з'явиться можливість передати міст на баланс Києва і закінчити його будівництво.

Нагадаємо, що будівництво моста Кірпи почалося 2004 року. Залізничний рух по мосту стартував 27 вересня 2010 року. 17 грудня 2010 року по мосту відкрили автомобільний рух з лівого берега на правий, а 31 травня 2011 року - з правого на лівий.

Зараз міст побудовано на 82,4% і перебуває на балансі ПАТ "Укрзалізниця". Досі не готова лівобережна автомобільна розв'язка зі з'їздом на Дніпровську набережну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram