ГоловнаЕкономікаБізнес

Німецькі промисловці не збираються відмовлятися від "Північного потоку-2"

"Через питання надійності поставок газу економіка виступає за другий канал".

Німецькі промисловці не збираються відмовлятися від "Північного потоку-2"
Фото: pikabu.ru

Голова німецького об'єднання німецької промисловості BDI Дітер Кемпф заявив, що ФРН не повинна поступатися тиску Сполучених Штатів, які закликають відмовитися від будівництва газопроводу "Північний потік-2" і закуповувати американський скраплений газ.

Про це пише "Німецька хвиля".

За його словами, "через питання надійності поставок газу економіка виступає за другий канал".

Голова BDI в коментарі газеті Süddeutsche Zeitung розкритикував "втручання третіх країн в енергопостачання" Німеччини. Саме держава "вирішує необхідність наявності другого джерела", зазначив Кемпф. На його думку, низька ціна пропонованого США скрапленого газу "нічого не означає", оскільки його ще необхідно доставити через Атлантику.

Нагадаємо, 5 вересня в Фінській затоці в водах Фінляндії почалися роботи з укладання газопроводу "Північний потік-2".

Газопровід "Північний потік-2" (Nord Stream 2) повинен пройти через Балтійське море, з'єднавши постачальників у Росії зі споживачами в Європі, його довжина становитиме понад 1,2 тис. км. Пропускна спроможність становитиме 55 млрд кубометрів газу на рік. Вартість проекту оцінюється майже в 10 млрд євро. Учасники консорціуму - "Газпром", Engie, OMV, Shell, BASF і Uniper.

Nord Stream 2 отримав повні комплекти дозволів на будівництво та експлуатацію газопроводу в Німеччині, Фінляндії та Швеції.

США неодноразово погрожували ввести санкції проти енергетичного сектора Росії як покарання за ймовірне втручання Москви в президентську кампанію в США в 2016 році. Від цих санкцій можуть постраждати і західні партнери Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram