ГоловнаЕкономікаБізнес

В Укрзалізниці прокоментували можливе повернення Остапюка

Призначення голови правління компанії через суд неможливе.

В Укрзалізниці прокоментували можливе повернення Остапюка
Фото: uz.gov.ua

Колишній гендиректор Держадміністрації залізничного транспорту (ДАЗТУ) Борис Остапюк не може бути відновлений на посаді голови правління ПАТ "Укрзалізниця".

Про це заявили в прес-службі Укрзалізниці щодо ймовірності відновлення Остапюка на посаді керівника товариства через суд, передає Укрінформ.

"Позиція ПАТ сьогодні полягає в тому, що громадянин Остапюк Б. Я. в будь-якому випадку не може ставити питання про відновлення його на посаді голови правління ПАТ "Укрзалізниця", оскільки він ніколи не працював в ПАТ "Укрзалізниця", ПАТ "Укрзалізниця" є іншою юридичною особою порівняно з ДАЗТУ, водночас призначення голови правління ПАТ "Укрзалізниця" здійснюється Кабінетом міністрів України за результатами відповідного конкурсу", - зазначили в "Укрзалізниці".

У компанії нагадали, що Укрзалізниця оскаржила в Апеляційному суді Львівської області постанову Залізничного районного суду Львова, якою був замінений відповідач у справі, - ДАЗТУ на ПАТ "Укрзалізниця". "Апеляційний суд Львівської області погодився з доводами апеляційної скарги ПАТ "Укрзалізниця" і своєю постановою від 18.09.2018 скасував постанову районного суду міста Львова від 02.05.2018 у справі в частині заміни відповідача з ДАЗТУ на ПАТ "Укрзалізниця". ПАТ "Укрзалізниця" у своїй апеляційній скарзі зазначало, що ПАТ "Укрзалізниця" є невідповідним відповідачем у вказаній справі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станом на сьогодні в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань немає запису про припинення ДАЗТУ як юридичної особи, установа перебуває в процесі реорганізації.

"У разі, якщо суд все ж знайде законодавчо обґрунтовані підстави для задоволення вимог Остапюка Б. Я., він може бути відновлений на посаді, яку він обіймав до припинення його повноважень розпорядженням Кабінету міністрів України, а саме генерального директора Державної адміністрації залізничного транспорту України", - пояснили в "Укрзалізниці".

Раніше "Наші гроші" з посиланням на свої джерела повідомили, що звільнений у 2014 році глава "Укрзалізниці" Борис Остапюк цього тижня начебто пройшов співбесіду щодо призначення на посаду керівника "Укрзалізниці" у Президента і лідерів "Народного фронту", і його повернення на посаду планується через суд.

Зараз "Укрзалізницю" в статусі виконувача обов'язків очолює Євген Кравцов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram