ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрпошта" пригрозила відмовитися від доставки пенсій з 2019 року

На кожній доставці підприємство "втрачає" 19 гривень.

"Укрпошта" пригрозила відмовитися від доставки пенсій з 2019 року
Фото: PolitInfo

"Укрпошта" планує припинити доставку пенсій додому пенсіонерам, якщо Пенсійний фонд не затвердить новий тариф на цю послугу. Про це повідомив генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Я б хотів бути максимально конкретним і відвертим: не буде прийнятий новий тариф на доставку пенсій до 1 листопада 2018 року, з 1 січня 2019 року доставка пенсій "Укрпоштою" буде припинена. А отже, більш ніж 4,5 млн осіб вже з січня 2019 року можуть не отримати свою пенсію, оскільки Пенсійний фонд відмовляється оплатити хоча б собівартість її доставки", - підкреслив він.

За словами Смілянського, Міністерство інфраструктури як регулятор встановив новий тариф на доставку пенсій ще в листопаді 2017 року, проте його не узгоджують у Міністерстві соціальної політики і в Пенсійному фонді.

"Я цілий рік чекав, доводив, вів переговори, переконував, тоді як "Укрпошта" "привезла" собі 1 млрд грн збитків на цю послугу, але ж це могли бути нові сортувальні центри, машини і підвищення зарплати тим самим листоношам, про яких так часто люблять згадувати перед виборами", - заявив керівник підприємства.

Нагадаємо, в серпні заступник голови "Укрпошти" Олександр Чернявський заявляв, що на кожній доставленій пенсії підприємство недоотримує 19 грн. Через два тижні Чернявський пішов у відставку.

У грудні 2017 року тарифна рада при Міністерстві інфраструктури прийняла рішення про перегляд тарифу на доставку пенсій, проте досі нові тарифи не затверджені Пенсійним фондом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram