ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін і МВФ наразі не погодили розмір підвищення ціни на газ для населення, - Рева

Переговори з цього питання тривають.

Кабмін і МВФ наразі не погодили розмір підвищення ціни на газ для населення, - Рева
Фото: humikus/Depositphotos

Кабінет Міністрів України і Міжнародний валютний фонд наразі остаточно не погодили розмір підвищення ціни на газ для населення.

Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева.

"На цю хвилину рішення про ціну на газ немає. Переговори (з МВФ, - ред.) тривають", - сказав він.

Раніше джерела повідомляли що з жовтня ціна на газ може підвищитися на 23,5%.

Нагадаємо, голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв напередодні повідомив, що Кабмін і МВФ досягли принципової домовленості про поступове підвищення ціни газу до рівня імпортного паритету до 2020 року.

З липня 2017 року Україна перебуває в складному переговорному процесі з МВФ щодо газового питання. Фонд наполягає на підвищенні ціни газу для населення, який, за різними оцінками, може скласти від 30 до 60%, в зв'язку з ростом цін на міжнародних ринках, тоді як Кабмін вважає таке різке підвищення невиправданим.

Ціна газу для постачань населенню і ТКЕ залишається на рівні, який був установлено ще навесні 2016 року, - 4 942 гривень за тис. куб. м, а для кінцевого споживача з урахуванням ПДВ та інших зборів - 6 958 гривень за тис. куб. м.

6 вересня в Україні розпочала роботу місія МВФ. Вона буде тут до 19 вересня, після чого буде прийнято рішення про надання чергового траншу. На годині запитань до уряду минулого тижня прем'єр Володимир Гройсман заявив, що працює над пошуком оптимальної ціни на газ для населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram