ГоловнаЕкономікаБізнес

АМКУ дозволив "Розетці" купити Prom.ua

Найбільший інтернет-магазин в Україні викуповує частку Naspers у групі компаній EVO

АМКУ дозволив "Розетці" купити Prom.ua
пр. Степана Бандеры
Фото: rozetka.com.ua

Антимонопольний комітет дозволив інтернет-магазину Rozetka отримати контроль над групою EVO, в яку входять торговельні майданчики Prom.ua, Bigl.ua, Shafa.ua, Crafta.ua, Kabanchik.net, Zakupki.prom.ua, Satu.kz, Deal.by та інші.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомило джерело в комітеті.

АМКУ погодив придбання компанією Temania Enterprises Ltd (Лімасол, Кіпр) часток у статутних капіталах компаній "Уапром" і "Аукро Україна" (Київ), "Тіу.Ру" (РФ), "Проект Ділбай" (Білорусь), і "Рекламне Агентство Сату.кз "(Казахстан), що забезпечить їй перевищення 50% голосів у вищих органах управління зазначених компаній.

Нагадаємо, "Розетка" викуповує частку Naspers у групі компаній EVO. Південноафриканський медіа-холдинг Naspers придбав мажоритарний пакет у на той момент сервісі Prom.ua (частина групи EVO) в 2009 році. За оцінками учасників ринку, контроль над компанією обійшовся Naspers в 1 млн доларів США.

Частка засновників EVO трансформується в частку в об'єднаній компанії. Всі нинішні проекти продовжать свою роботу, а операційне управління бізнесами залишиться незмінним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram