ГоловнаЕкономікаДержава

КМДА: гарячу воду киянам повернуть наприкінці вересня

"Кінець вересня - це наш прогноз, якщо не затягнеться ситуація з постановою Кабміну".

КМДА: гарячу воду киянам повернуть наприкінці вересня
Фото: poradu24.com

Київська міська державна адміністрація прогнозує поновлення гарячого водопостачання в Київ наприкінці вересня.

Про це в ефірі "112 каналу" повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

За його словами, всі необхідні рішення вже прийнято і затримка тільки за публікацією постанови Кабміну в офіційній пресі.

"Я прогнозував би так. Сьогодні чергова віха, яку ми очікуємо, - це публікація постанови Кабінету Міністрів, яка дозволяє провести фінансування. Чекаємо, що це буде цього тижня - четвер-п'ятниця. Після цього - процес розрахунків. І кінець вересня - це наш прогноз реалістичний, якщо не затягнеться ситуація з постановою Кабінету Міністрів", - сказав він.

Нагадаємо, упродовж 2018 року енергооб'єкти київської комунальної власності були передані від "Київенерго" в управління комунального підприємства "Київтеплоенерго". При цьому "Нафтогаз" відмовився підписувати з ним договір на поставку газу доти, доки підприємство не визнає борги за пільговий газ, накопичені "Київенерго".

Результатом стала відсутність гарячої води у великої кількості споживачів і загроза зриву опалювального сезону. У ситуацію була змушена втрутитися центральна влада.

За результатами зустрічі в Адміністрації президента, в якій брали участь голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв і голова КМДА Віталій Кличко, ситуацію із забезпеченням газом київських об'єктів теплогенерації вдалося тимчасово стабілізувати.

КМДА закупила газ у приватного постачальника в обсягах, які дозволять забезпечити безперебійну роботу об'єктів теплогенерації доти, доки не буде врегульовано питання про правонаступництво щодо боргів.

Згідно з планом, розробленим Кабміном, йдеться про мирову угоду між сторонами в суді. В рамках цього плану уряд вирішив виділити 730 млн гривень на погашення заборгованості з різниці в тарифах, а Київрада погодилася визнати 2,6 млрд гривень боргу (спочатку йшлося про 5 млрд гривень) за умови, що КП "Київтеплоенерго" отримує від "Київенерго" не тільки борг, а й джерела для його погашення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram