ГоловнаЕкономікаБізнес

Фіскальна служба почала перевіряти банківські рахунки малих підприємців

Серед самозайнятих українців шукають фіктивні ФОП для відмивання грошей.

Державна фіскальна служба України отримала доступ до інформації про банківські рахунки малих підприємців, зареєстрованих на спрощеній системі оподаткування (ФОП). Про це повідомив виконувач обов'язків заступника голови ДФС Євген Бамбізов на своїй сторінці у Фейсбуці.

Податківці почали перевірку цих рахунків з метою виявлення фіктивних ФОП, які створили для ухилення від сплати податків.

"Нагадаю статистику, яку озвучував на зустрічі з банкірами на початку серпня: з майже двох мільйонів самозайнятих осіб банківські рахунки, відкриті для здійснення підприємницької діяльності, мають лише 964 тисячі ФОП", - пояснив Бамбізов.

На його думку, така ситуація пояснюється тим, що значна частина фізичних осіб-підприємців використовується для навмисного заниження оборотів бізнесу і ухилення від сплати податків.

"За попередніми оцінками, від цього бюджет зазнає істотних втрат - йдеться про мільярди гривень", - повідомив податківець.

Він додав, що ДФС отримала перші дані від банківських установ і обробляє їх. За попередніми даними, лише третина рахунків малих підприємств відкриті для ведення підприємницької діяльності.

Нагадаємо, до кінця 2018 ДФС планує перевірити 2865 платників податків. Також в уряді ініціювали проведення перевірок підприємств для виявлення незареєстрованих працівників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram