ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд арештував акції Промінвестбанку, Сбербанку і ВТБ Банку за позовом Коломойського

Рішення для компенсації за відібрані Росією активи в Криму.

Суд арештував акції Промінвестбанку, Сбербанку і ВТБ Банку за позовом Коломойського
Фото: LB.ua

Апеляційний суд Києва 5 вересня арештував акції Промінвестбанку, Сбербанку і ВТБ Банку.

Відповідний арешт накладено за позовом низки компаній, опосередковано пов'язаних з колишнім співвласником ПриватБанку Ігорем Коломойським ("ПриватОфіс", "Еверест Істейт", "Аеробуд" і ін.), пише "Фінклуб".

Позивачі подали відповідний позов на виконання рішення Арбітражного суду Гааги від 2 травня про стягнення з Росії компенсації за відібрану в Криму нерухомість. Через порушення Росією угоди між Кабінетом Міністрів України і урядом РФ про заохочення та взаємний захист інвестицій від 27.11.1998 року на користь позивачів було присуджено стягнути $139 млн з Росії.

Апеляційний суд Києва вирішив, що на території України є майно, яке належить Російській Федерації і на яке можна спрямувати стягнення.

Крім арешту акцій банків з російським капіталом, суд заборонив банкам проводити ліквідацію або реорганізацію юрособи, а також проводити будь-які дії, спрямовані на продаж належного майна.

Нагадаємо, що на початку 2014 року Коломойський назвав Володимира Путіна шизофреніком, після чого був змушений позбутися московського ПриватБанку. Пізніше в Росії і на території Криму почалися арешти його майна.

Коломойський почав судитися з Росією, подав у міжнародний арбітраж цілу низку позовів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram