ГоловнаЕкономікаФінанси

Верховний Суд поставив крапку в справі про банкрутство банку Клименка

Судова тяжба тяглася з весни 2016 року.

Верховний Суд поставив крапку в справі про банкрутство банку Клименка
Фото: unisonbank.com.ua

Верховний Суд 7 вересня підтвердив рішення Національного банку України про виведення з ринку непрозорого банку "Юнісон".

Прес-служба НБУ повідомила, що 7 вересня Верховний Суд залишив без задоволення касаційну скаргу одного з акціонерів ПАТ "Банк Юнісон" компанії Meligant Group Ltd.

Судова тяжба тяглася з весни 2016 року, коли Meligant Group у суді вимагала визнати протиправними та скасувати постанови НБУ про визнання банку "Юнісон" проблемним і про зарахування банку до категорії неплатоспроможних.

Усі судові інстанції були на боці НБУ. Рішення регулятора послідовно підтвердили Окружний адміністративний суд Києва, Київський апеляційний адміністративний суд і Вищий адміністративний суд.

У квітні 2017 року провадження у цій справі відкрив Верховний Суд, але розгляд затягнувся майже на півтора року.

Нагадаємо, НБУ визнав "Юнісон" неплатоспроможним у квітні 2016 року. Він став другим банком, закритим через непрозору структуру власності.

На момент банкрутства акціонерами ПАТ "Банк "Юнісон" були 11 компаній, зареєстрованих у Республіці Кіпр, жодна з них не володіла часткою 10% або більше статутного капіталу банку. У кожної компанії був один кінцевий бенефіціарний власник - фізична особа. Деякі з цих фізичних осіб були членами наглядової ради ПАТ "Банк "Юнісон".

Власниками банку вважалися екс-міністр доходів Олександр Клименко і його загиблий у 2015-му брат Антон Клименко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram