ГоловнаЕкономікаБізнес

Перший магазин IKEA в Україні відкриється на Либідській у Києві

Ритейлер орендував 4000 кв. м у майбутньому ТРЦ Ocean Mall.

Перший магазин IKEA в Україні відкриється на Либідській у Києві
Фото: rusjev.net

Перший магазин IKEA в Україні відкриється в споруджуваному торгово-розважальному центрі Ocean Mall біля станції метро "Либідська" в Києві.

За даними LIGA.net, ритейлер орендував під магазин 4000 кв. м.

Спочатку IKEA планувала відкрити перший магазин в Україні в споруджуваному столичному ТРЦ "Південний" на вулиці Глушкова, але потім передумала. "Вони орендували близько 4 000 кв. м у ТРЦ Ocean Mall, який наступного року відкриється поруч з ТРЦ Ocean Plaza", - цитує видання одне зі своїх джерел.

Директор консалтингової компанії, що побажав залишитися неназваним, повідомив, що зараз компанія веде переговори з іншими ТРЦ у Києві, а після відкриття кількох магазинів у столиці планує виходити в регіони. Поки що IKEA планує розвивати магазини невеликого формату city store площею 3500-5000 кв. м.

Це третя спроба IKEA вийти на український ринок. Свій перший торговий центр компанія планувала відкрити поруч з Бориспільською трасою 2006 року. Тоді вона так і не змогла отримати ділянку лісу площею 70 га, оскільки київська влада виступила проти вирубки дерев.

Другу спробу IKEA зробила у 2009-му, коли придбала ділянку площею 60 га в Одеській області. Але вже через рік без пояснення причин оголосила, що йде з України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram