ГоловнаЕкономікаБізнес

Росія завершила випробування першого енергоблоку нової ТЕС біля Сімферополя

Перша черга станції готова до введення в експлуатацію.

Росія завершила випробування першого енергоблоку нової ТЕС біля Сімферополя
Фото: wikipedia.org

Росія завершила будівництво і готова ввести в експлуатацію перший енергоблок нової теплової електростанції біля Сімферополя.

Про це повідомила прес-служба філії російського "Системного оператора Єдиної енергетичної системи".

На початку вересня пройшли комплексні випробування парогазової установки потужністю 235 МВт, що стали заключним етапом перед атестацією генеруючого обладнання та введенням в експлуатацію першої черги Таврійської ТЕС. Їх програма передбачала безперервну 72-годинну роботу енергоблоку ТЕС в складі обладнання єдиної енергосистеми Росії з номінальним навантаженням.

Введення в експлуатацію другого енергоблоку Таврійської ТЕС очікується в листопаді 2018 року.

Нагадаємо, у 2016 році Росія завершила будівництво енергомоста через Керченську протоку. Це підводний кабель, який з'єднав окупований Росією півострів з потужностями Краснодарського краю.

Другою частиною плану "введення" Криму в російську енергосистему стала програма розвитку власної електрогенерації. Відповідно до цього було розпочато будівництво двох газових теплових станцій на території півострова: Севастопольської ТЕС і Сімферопольської ТЕС потужністю 470 МВт кожну. Загальна вартість проектів становитиме 1,2 млрд доларів.

На станціях встановлюють газові турбіни німецького концерну Siemens, які були обманом завезені на півострів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram