ГоловнаЕкономікаДержава

"Укрпошта" підвищила тарифи на пересилку листів на 40%

Відправлення одного звичайного листа тепер коштує 10 грн.

"Укрпошта" підвищила тарифи на пересилку листів на 40%
Фото: tsn.ua

"Укрпошта" відсьогодні, 10 вересня, підвищила тарифи на доставку листів на 40%. Відповідне рішення Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сфері зв'язку та інформатизації, опубліковано в "Урядовому кур'єрі".

Це перший із двох етапів підвищення тарифів на послуги поштового зв'язку. З 10 вересня підвищуються тарифи на пересилання письмової кореспонденції на 40%, зокрема за доставку непріоритетних листів вагою до 50 г - на 2 грн, до 10 грн за лист.

Підвищено також вартість доставки посилок без оголошеної цінності (масою до 10 кг) - на 3 грн (з ПДВ), або на 30%, у межах області, на 20% - в межах України (15 і 18 грн відповідно).

Другий етап підвищення цін на поштові послуги з 1 січня 2019 року передбачає підвищення тарифів на ці ж послуги на 14,3% для листів і на посилки без оголошеної цінності (масою до 10 кг) - на 15,3% всередині області, на 11,1% - по Україні відповідно.

Тарифи на пересилання міжнародної кореспонденції та міжнародних посилок, а також тарифи на додаткові послуги при пересиланні відправлень у рамках послуги "Укрпошта Стандарт" не змінюються.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури 17 серпня підписало трирічний контракт з генеральним директором "Укрпошти" Ігорем Смілянським.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram