ГоловнаЕкономікаДержава

Миколаївська область провалила ремонт доріг у 2018 році

Виконано тільки 17% робіт, хоча в інших областях цей показник доходить до 96%.

Миколаївська область провалила ремонт доріг у 2018 році
Дорога Н-14 в Николаевской области
Фото: facebook.com/krasilyuk.vadim

"Укравтодор" повідомив про провальний стан виконання ремонтно-будівельних робіт у Миколаївській області.

Станом на початок вересня там виконали тільки 17% від запланованого обсягу робіт, тоді як середній показник по Україні перевищує 68%, а в деяких областях доходить до 96%, йдеться на сайті "Укравтодору".

На сайті "Укравтодору" сказано, що Миколаївській області виділили 560,7 млн гривень з Дорожнього фонду (друге місце по країні) і 287 млн гривень у вигляді субвенції на дороги місцевого значення.

За рахунок Дорожнього фонду планували капітальний ремонт дороги Н-14 Олександрівка - Кропивницький - Миколаїв (300 млн гривень), поточний середній ремонт доріг Н-11 Дніпро - Миколаїв (200 млн гривень) і Т-15-07 Миколаїв - Парутине - Очаків - база "Чорноморка" (50 млн гривень).

Незважаючи на великий грошовий ресурс, на Н-14 роботи так і не почалися, хоча це одна з найгірших доріг у країні. Ба більше, досі не завершено тендерних процедур, однією з причин такої ситуації є оскарження в АМКУ рішень тендерного комітету САД у Миколаївській області.

Нагадаємо, 5 вересня Кабінет Міністрів перерозподілив кошти на будівництво і реконструкцію автомобільних доріг державного значення за результатами роботи за сім місяців 2018 року. У Миколаївської області забрали 99 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram