ГоловнаЕкономікаБізнес

Німецький концерн Bayer вклав $200 млн у насіннєвий завод у Житомирській області

Bayer працює в Україні з 1992 року.

Німецький концерн Bayer вклав $200 млн у насіннєвий завод у Житомирській області
Фото: www.tiptip.ru

Німецький агрохімічний концерн Bayer відкрив насіннєвий завод у Житомирській області. Сума інвестицій у нього становила 200 млн доларів, пише DW.

Німецький фармацевтичний та агрохімічний гігант - концерн Bayer у середу, 5 вересня, відкрив насіннєвий завод у селі Почуйки Житомирської області. Він є найбільшим підприємством такого типу в Україні і одним з найбільших в Європі, йдеться у прес-релізі концерну. Сума інвестицій в завод становила 200 млн доларів, спрямованих на розширення виробництва насіння кукурудзи.

Завод, до складу якого будуть входити дві сушарки для насіння та логістичний центр, почне роботу для забезпечення попиту на насіння кукурудзи в Україні в посівному сезоні 2019 року. Його потужності постачатимуть насіння 2,5 тисячам українських господарств.

"Bayer продовжить працювати з українськими аграріями, а також планує експортувати насіння кукурудзи в країни Євросоюзу", - заявив віце-президент з виробництва і постачання компанії Дірк Бакгауз (Dirk Backhaus). Новий завод забезпечить близько 85 постійних і 220 сезонних робочих місць для виробництва 750 тис. посівних одиниць насіння кукурудзи щорічно.

Bayer, зі штаб-квартирою в західнонімецькому Леверкузені, працює в Україні з 1992 року. У червні Bayer остаточно завершив процедуру поглинання американської компанії Monsanto. Після поглинання, яке коштувало Bayer загалом 63 мільярди доларів, німецька компанія стане найбільшим у світі виробником пестицидів і насіння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram