ГоловнаЕкономікаДержава

Держава відшкодувала 364 млн грн користувачам "теплих кредитів", - Бабак

Гройсман у кулуарах пообіцяв до кінця вересня відновити фінансування програми.

Держава відшкодувала 364 млн грн користувачам "теплих кредитів", - Бабак
Алена Бабак
Фото: Макс Требухов

Згідно з даними моніторингу Держенергоефективності, яка адмініструє програму "теплих кредитів", на 3 вересня 2018 року видано кредитів 1196 ОСББ та ЖБК на суму 364,4 млн грн. При цьому в держбюджеті на співфінансування "теплих кредитів" було виділено 190 млн грн. Про це на круглому столі на тему енергоефективності в Інституті Горшеніна заявила Альона Бабак, заступник голови комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства.

"Про що свідчать ці цифри. На кожну гривню з бюджету, люди залучають через банківську систему ще одну гривню, ми отримуємо дві гривні інвестицій в економіку України. Ці кредити на 364 млн гривень пішли переважно на будматеріали. Якщо взяти тільки ПДВ, який становить 20%, від цих 364 мільйонів, то ми кажемо, що в бюджет України має повернутися майже 73 млн гривень тільки у вигляді ПДВ. Тому говорити про те, що уряд не бачить або не усвідомлює пріоритетів цієї програми є нонсенсом", - пояснила Бабак.

Нардеп вважає, що якщо уряд терміново не дофінансує програму "теплих кредитів", то це буде свідчити про його "абсолютну короткозорість".

"Розуміючи цю проблему, я підійшла до прем'єр-міністра Гройсмана після сесії Верховної Ради. І він мені пообіцяв, не публічно, у кулуарах, що до кінця вересня, можливо в третій декаді вересня, він забезпечить фінансування цієї програми", - розповіла Бабак.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram