ГоловнаЕкономікаБізнес

Рада спростила будівництво вітрових електростанцій

ВЕС будуватимуться за класом СС1 - незначні наслідки.

Рада спростила будівництво вітрових електростанцій
Донузлавская ветровая электростанция
Фото: benzinych.ru

Верховна Рада у вівторок ухвалила закон, який має спростити будівництво вітрових електростанцій.

Законопроект №8015 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо інвестиційної привабливості будівництва об'єктів відновлюваної енергетики)" у другому читанні та в цілому підтримали 256 народних депутатів.

Ці зміни передбачають вилучення об'єктів, які виробляють електричну енергію з енергії вітру, з класу середніх наслідків СС2 і віднесення їх до класу СС1 - незначні наслідки.

Нагадаємо, що наприкінці 2017 року в Україні набув чинності закон "Про оцінку впливу на навколишнє середовище", який запроваджує нову європейську модель процедури оцінювання впливу на навколишнє середовище (ОВНС) замість екологічної експертизи, яка була передбачена законом "Про екологічну експертизу".

Документ встановлює, що оцінювання впливу на навколишнє середовище є обов'язковим для деяких видів запланованої діяльності, таких як нафтопереробні та газопереробні заводи (крім підприємств, що виготовляють із сирої нафти виключно мастильні матеріали), теплові електростанції, атомні електростанції та інші ядерні реактори, установки для виробництва або збагачення ядерного палива, чорна та кольорова металургія, хімічне виробництво та інші види діяльності.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram