ГоловнаЕкономікаДержава

Держгеонадра віддали компанії Фукса 5 спецдозволів без аукціону, - ЗМІ

Бізнесмен відомий скуповуванням токсичних активів у членів "Сім'ї" Віктора Януковича.

Держгеонадра віддали компанії Фукса 5 спецдозволів без аукціону, - ЗМІ
Павел Фукс
Фото: http://oilnews.com.ua

Комісія з питань надрокористування Державної служби геології та надр України погодила надання п'яти спецдозволів ТОВ "Іст Юроуп Петролеум" (в минулому - компанія "Голден Деррік"), що належить олігарху Павлу Фуксу.

Депутат Вікторія Войціцька повідомила, що таке рішення було ухвалено більшістю, за винятком однієї людини, пише The Insider.

За її словами, компанія "Голден Деррік", пов'язана, на той момент міністром екології Едуардом Ставицьким, у 2012 році за наказами відомства без аукціонів отримала дозволи на користування надрами.

Держгеонадра після Революції гідності їх анулювали, однак згодом у 2017 році, спираючись на рішення Верховного Суду, повернули компанії частину спецдозволів.

"Через рік після отримання спеціального дозволу, компанія намагається отримати дозвіл на розширення площі на 50%, фактично не розпочавши видобутку (промислова розробка родовищ) корисних копалин", - пояснила Войціцька.

Згідно з рішенням комісії "Іст Юроуп Петролеум" отримала такі дозволи щодо Боярсько-Чапаєвської, Дружинської, Майорівської і Південно-Свистунковської площ.

Наприкінці жовтня 2017 року "Голден Деррік" змінила назву на "Іст Юроуп Петролеум".

33% компанії володіє державна НАК "Надра України", решта 67% належать офшору Hartlog Limited з орбіти власника MosCityGroup Павла Фукса. Він відомий скуповуванням токсичних активів у членів "Сім'ї" Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram