ГоловнаЕкономікаФінанси

Кіберполіція закрила київський офіс брокера бінарних опціонів Binex за шахрайство

Громадян, які постраждали від дій Binex, закликають звертатися в поліцію.

Департамент кіберполіції України закрив київський офіс брокера бінарних опціонів Binex за шахрайські дії.

Прес-служба поліції повідомила, що злочинна група на чолі з 28-річним громадянином іншої країни з 2013 року розводила клієнтів на гроші під виглядом участі в онлайн-торгах валютними парами (бінарні опціони) на сайтах binex.ru, binex.ua, binex .kz.

Фото: npu.gov.ua
Клієнтів залучали до системи, імітуючи успішні торги на демо-рахунку, після чого пропонували жертві відкрити справжній рахунок.

"Шахраї націлювали клієнтів на максимальний розмір внеску на свій рахунок. Що більша сума внесених коштів - то більше зростала ймовірність успішного проведення торгів. Водночас зловмисники цілеспрямовано робили низку операцій, які призводили до втрати грошей учасником цих «торгів». У разі спроби потерпілого вивести свої гроші достроково, шахраї під різними приводами відмовляли і пропонували продовжити торги", - розповів начальник департаменту Сергій Демедюк.

Під час обшуку в офісі Binex поліцейські вилучили клієнтську базу, яка налічувала 15 тисяч чоловік (не тільки українців, а й іноземців), CRM-систему, за допомогою якої здійснювалося адміністрування, аналітику, збір статистики і маніпулювання рахунками, близько 60 тисяч годин записів розмов із клієнтами, список банківських рахунків Binex, чорнові записи, комп'ютерну техніку. На Binex у Києві працювали близько 60 осіб.

Кримінальна справа розслідується за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу. Громадян, які постраждали від дій Binex, закликають звертатися в поліцію на телефон (044) 290-06-12 або на електронну пошту [email protected].

Фото: npu.gov.ua
Фото: npu.gov.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram