ГоловнаЕкономікаБізнес

У Москві затримали розшукуваного Україною екс-директора ЗТМК

Він фігурує в справі про розтрату 492 млн гривень.

У Москві затримали розшукуваного Україною екс-директора ЗТМК
Фото: 1news.zp.ua

Російські силовики 29 серпня затримали в Москві колишнього в.о. генерального директора держпідприємства "Запорізький титано-магнієвий комбінат" Володимира Королькова, який перебуває в розшуку як фігурант справи про розтрату 492 мільйонів гривень.

Про це пише "Коммерсант" із посиланням на власні джерела.

За даними газети, Корольков працював у Москві технологом і був затриманий на робочому місці. При цьому стверджується, що після втечі до Росії Корольков подав документи на отримання громадянства.

Корольков утік з України у вересні 2016 року.

Нагадаємо, 2013 року на базі майнового комплексу ДП ЗТМК було створено однойменне ТОВ, інвестором якого стала компанія Tolexis Trading. Вона виділила 880 млн гривень на модернізацію виробництва. Однак керівництво ДП і ТОВ вчинили розтрату більшої частини отриманих коштів (492 млн грн), перерахувавши їх на користь третіх осіб.

Зокрема, замість фінансування витрат на модернізацію кошти були спрямовані ПАТ "Холдингова компанія "Еенергомережі", ВАТ "Запоріжжяобленерго", ПАТ "Комерційний банк "Надра" і ТОВ "Синтез Ресурс" у рахунок погашення заборгованості ДП ЗТМК перед зазначеними суб'єктами, тоді як ці платежі мала здійснити компанія Tolexis Trading з умовами, передбаченими договором заснування ТОВ ЗТМК.

Директор ТОВ ЗТМК Володимир Сивак був заарештований за цією справою, тоді як Королькова оголосили в розшук.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram