ГоловнаЕкономікаДержава

Прокуратура затримала двох співробітників аеропорту "Бориспіль" за хабарництво

Керівники відділів матеріального забезпечення та тендерних закупівель брали відкати за допуск до тендерів.

Прокуратура затримала двох співробітників міжнародного аеропорту "Бориспіль" за підозрою в корупції. Начальник служби закупівель і начальник відділу матеріально-технічного забезпечення підозрюються в отриманні 141 тис. гривень неправомірної вигоди, повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Згідно з повідомленням, чиновники вимагали гроші в суб'єктів господарювання за участь у тендерах, допускаючи до участі в торгах за "відкати" в розмірі 10-20 відсотків від загальної суми тендеру.

Під час затримання в одного зі співробітників аеропорту вилучили 40 тис. грн, а в іншого - 101 тис. грн. Правопорушники були затримані, прокуратура готує повідомлення про підозру.

Досудове розслідування ведеться за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) КК України.

Інформацію про обшуки підтвердили і в аеропорту. Прес-служба "Борисполя" повідомила, що обшуки тривали ввечері 29 серпня і продовжилися сьогодні вдень. Співробітники нацполіції і прокуратури обшукували робочі місця підозрюваних.

"Зараз мені важко коментувати ситуацію, якою я не здивований. Мною підписано наказ про відсторонення всіх співробітників відділу від виконання службових обов'язків на час проведення слідчих дій. Крім того, ми створили робочу комісію для аналізу реєстру договорів і закупівель, актів виконаних робіт, проведених платежів. На час роботи комісії всі платежі будуть тимчасово припинені", - заявив гендиректор аеропорту Павло Рябікін.

Адміністрація аеропорту "гарантує повне сприяння правоохоронним органам у питаннях надання документів, службової інформації та доступу до робочих приміщень", сказано в повідомленні.

Нагадаємо, у червні Верховний суд визнав правомірним штраф Антимонопольного комітету України щодо аеропорту "Бориспіль" на 12,78 млн гривень. АМКУ звинуватив аеропорт у зловживанні монопольним становищем, яке полягало "в необгрунтованій відмові в погодженні заявок на отримання сертифіката відповідності на здійснення аеропортової діяльності та зволіканні щодо узгодження внутрішньої документації компанії "Інтеравіа", а також у встановленні плати за користування інфраструктурою аеропорту на необгрунтованому рівні".    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram