ГоловнаЕкономікаДержава

Рахункова палата рекомендує зберегти субвенцію на соціально-економічний розвиток регіонів

"Субвенція є і повинна бути".

Рахункова палата рекомендує зберегти субвенцію на соціально-економічний розвиток регіонів
Фото: zn.ua

Рахункова палата виступає за збереження субвенції на соціально-економічний розвиток окремих територій і рекомендує Мінфіну узгодити її з бюджетним кодексом України, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" заступник голови Рахункової палати Андрій Майснер.

"Субвенція є і повинна бути. Вона сьогодні є досить вагомим інструментом забезпечення соціально-економічного розвитку окремих територій України. Ми в цілому підтримуємо Верховну Раду, народних депутатів, бюджетний комітет, що ця субвенція повинна зберегтися і на наступні бюджетні періоди", - підкреслив він.

При цьому він зазначив, що субвенція також є додатковим стимулом для розвитку регіонів і територіальних громад на тлі функціонування Державного дорожнього фонду та Фонду регіонального розвитку.

"Якщо ці три фінансові інструменти будуть працювати в синергії, а Мінфін просто належно виконає наші рекомендації до цієї субвенції і доведе її до належного вигляду, відповідно до вимог бюджетного кодексу, вона стане ще більш ефективною", - зазначив Майснер.

Він також повідомив, що для належного функціонування субвенції Рахункова палата запропонувала Кабміну і Мінфіну залучити до складу комісії при Мінфіні, створеної з ініціативи народних депутатів відповідно до закону про державний бюджет на 2018 рік, представників Мінрегіону, Міністерства соціальної політики та інших зацікавлених профільних міністерств і відомств.

Оскільки аудитори встановили, що сьогодні якість планування субвенції з використання коштів є неналежною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram