ГоловнаЕкономікаБізнес

Український підприємець постачав у Росію вантажі військового призначення

СБУ виявила чергову партію, відправлену під виглядом цивільної продукції.

В Одеській області співробітники Служби безпеки України заблокували вантаж військового призначення, запланований до експорту в Росію під виглядом цивільної продукції. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що приватний підприємець налагодив випуск устаткування, яке використовується ракетними військами і військово-космічними силами збройних сил РФ. Постачання в Росію здійснювалися під виглядом цивільної продукції без відповідних дозволів Державної служби експортного контролю України.

За інформацією спецслужби, обладнання надходило на адресу фірм, зареєстрованих у РФ, а потім передавалося підприємствам військово-промислового комплексу Росії.

"Співробітники СБУ затримали вантаж з військовою продукцією, запланований до експорту в РФ. Під час обшуків на підприємстві правоохоронці виявили документацію, що підтверджує протиправні оборудки з країною-агресором", - сказано в повідомленні.

Тривають слідчі дії в рамках кримінального провадження, розпочатого за ст.111 (державна зрада) і ст.333 (незаконне вивезення за межі України сировини, матеріалів, обладнання, технологій для створення зброї, а також військової та спеціальної техніки) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, вчора в Одесі почався суд над групою диверсантів, які скоїли у 2014-2015 роках щонайменше десяток вибухів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram