ГоловнаЕкономікаБізнес

Порошенко наголосив на важливій ролі АКХЗ у житті прифронтової Авдіївки

Завод понад 300 разів зазнавав обстрілу, понад 200 разів був знеструмлений.

Порошенко наголосив на важливій ролі АКХЗ у житті прифронтової Авдіївки
Фото: facebook.com/musa.magomedov

Президент України Петро Порошенко відзначив величезний внесок Авдіївського коксохімічного заводу (АКХЗ) групи "Метінвест" у розвиток і життєзабезпечення прифронтового міста.

Як повідомляє прес-реліз "Метінвесту" у вівторок, у серпні запрацював газопровід "Очеретине – Авдіївка", будівництво якого профінансував АКХЗ спільно з міською владою.

При цьому наголошується, що газопровід, який забезпечував подачу газу жителям міста і сусідніх населених пунктів, було пошкоджено в результаті бойових дій у червні 2017 року. Через місяць почалося будівництво нового магістрального газопроводу "Очеретине - Авдіївка" на підконтрольній Україні території. А в серпні цього року відновили подачу газу в Авдіївку.

На будівництво життєво необхідного місту об'єкта Авдіївський коксохім направив близько 29 млн грн.

Прес-служба нагадує, що з моменту початку бойових дій на сході України у 2014 році АКХЗ зазнавав обстрілу більш ніж 300 разів, понад 200 разів підприємство було знеструмлено. У результаті інтенсивних обстрілів у серпні 2014 року Авдіївський коксохім залишився без енергопостачання і мусив законсервувати частину виробництва. Запрацювати на повну потужність заводу вдалося тільки у травні 2017 року, коли була відновлена і знову введена в експлуатацію восьма коксова батарею.

Увесь цей час АКХЗ постійно допомагав місту. Тільки за останній рік за підтримки заводу оновлено три загальноосвітні школи і три дитячі садки, лінійну поліклініку, а міський автопарк поповнено сучасним пасажирським автобусом. Завершується ремонт неврологічного відділення єдиної в місті лікарні. Понад 100 городян отримали будівельні матеріали для відновлення своїх будинків, які постраждали від обстрілів.

"Містотворче підприємство - це не тільки виробництво. Це і робочі місця, і тепло, і функціонування міста, і, безумовно, відповідальна позиція влади щодо українського виробника. Що ми бачимо зараз: АКХЗ набирає нових співробітників, створює нові робочі місця на українському виробництві", - сказав під час відвідування Авдіївки П. Порошенко, якого цитує прес-служба.

Зі свого боку генеральний директор АКХЗ Муса Магомедов додав, що в Авдіївці "офіційно і безповоротно є газ".

"І якщо досі слова подяки були від городян і жителів довколишніх сіл, сьогодні вони були від Президента України Петра Порошенка. Це результат великих спільних зусиль влади і бізнесу, де головний результат - надійне забезпечення газом наших жителів. Торік вирішена проблема електропостачання, цього року - газ. Є ще одне невирішене поки що питання - надійне забезпечення водою - але, впевнений, що і воно буде вирішено", - підкреслив топ-менеджер.

Авдіївський КХЗ - найбільше в Європі коксохімічне підприємство.

АКХЗ входить до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" (23,76%).

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram