ГоловнаЕкономікаБізнес

"Євробляхи" зайняли 19% українського ринку користованих автомобілів

Кожен п'ятий проданий у серпні автомобіль був на "єврономерах".

"Євробляхи" зайняли 19% українського ринку користованих автомобілів
Фото: Макс Требухов

Автомобілі з європейською реєстрацією (так звані "євробляхи") до серпня 2018 року зайняли 19% українського вторинного ринку.

Про це пише видання AUTO-Consulting.

"Тобто кожен п'ятий проданий у серпні автомобіль уже був на «єврономерах». Не дивно, що продажі авто української реєстрації перестали рости, що позначилося і на збуті нових авто (продавець не зміг продати своє старе авто - він не купив натомість новий автомобіль)", - йдеться в публікації.

За даними AUTO-Consulting, авто на "єврономерах" щомісяця відвойовують по 8-12 тис. клієнтів на українському ринку і стають усе більш масовими.

Найбільш продаваними автомобілями на "єврономерах" улітку 2018 року були Volkswagen (17,7%), Opel (12,1%), Audi (10,7%), BMW (10,1%) і Mercedes (8,2%).

Нагадаємо, що протягом 2018 року продажі користованих автомобілів в Україні вперше за 10 років перевершили за обсягами ринок нових машин. Причиною такої ситуації є безконтрольне масове ввезення вживаних автомобілів на європейській реєстрації і постійні чутки про лібералізацію законодавства для таких авто, а також загальна економічна ситуація в країні, низька купівельна спроможність споживачів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram