ГоловнаЕкономікаДержава

Україна і ЄС погодили отримання 1 млрд євро макрофінансової допомоги, - постпред

Деталі поки що не розголошуються.

Україна і ЄС погодили отримання 1 млрд євро макрофінансової допомоги, - постпред
Фото: www.vinrada.gov.ua

Україна і Європейський Союз погодили умови, при яких Українська держава отримає черговий транш макрофінансової допомоги в розмірі 1 мільярда євро.

Крім того відповідну угоду сторони можуть підписати найближчим часом.

Про це в понеділок, 27 серпня, повідомив постійний представник України в Європейському Союзі Микола Точицький, повідомляє  ZN.ua.

"Прогрес є, умови є. Розкрити вам їх я поки що не можу до того часу, поки не буде підписано угоду", - заявив Точицький під час прес-клубу XIII наради керівників закордонних дипломатичних установ України в Києві.

При цьому Точицький висловив надію, що відповідну угоду буде підписано найближчим часом.

Нагадаємо Рада Європейського Союзу у вівторок, 26 червня, затвердив виділення Україні одного мільярда євро макрофінансування Україні.

Раніше, 4 липня, голова Європейського парламенту Антоніо Таяні підписав рішення про виділення Україні 1 мільярда євро макрофінансової допомоги. 26 червня, виділення €1 млрд допомоги Україні схвалила Рада Євросоюзу, 13 червня - підтримав Європарламент, а 29 травня - комітет постійних представників держав Європейського Союзу COREPE.

Надання Європейським Союзом Україні макрофінансової допомоги розраховано на два платежі протягом 2,5 років за умови прогресу в боротьбі з корупцією. Кредит покликаний підтримувати економічну стабілізацію і програму структурних реформ, доповнюючи ресурси, що надаються МВФ і іншими донорами. Виділення макрофінансової допомоги прив'язане до прогресу в боротьбі з корупцією (зокрема до створення Антикорупційного суду) і до виконання програми МВФ.

Перший транш у розмірі 500 млн євро можливий вже у вересні за умови відновлення програми кредитної допомоги від Міжнародного валютного фонду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram